Szentesi húsos tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 2 ek tejföl
  • só, bors, majoránna, őrölt kömény
  • 1 cs fodros kockatészta
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel fűszerezzük. Paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk és a húshoz adjuk. Pár percig együtt főzzük. Tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük. Közben elkészítjük a mártást: a margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a forró tejet majd simára keverjük, felforraljuk és félrehúzzuk és lehűtjük. Tojások sárgáját a tejföllel elkeverjük és a kihűlt mártáshoz adjuk, sózzuk-borsozzuk. A húst összekeverjük a mártással és a tésztával , tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.