Sütőben sült, brokkolis penne recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kevés olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 doboz kockázott paradicsomkonzerv (vagy házi paradicsomlé)
- só
- bors
- bazsalikom
- 1 ág rozmaring
- 50 dkg penne
- 50 dkg brokkoli apró rózsáira szedve
- kevés vaj (tepsi kikenéséhez)
- 4 natúr tömlős sajt
- kis reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és rövid ideig együtt pároljuk. Egy ág rozmaringot bedobunk, pár percig pároljuk, majd kivesszük az ágat. Felöntjük a paradicsommal (akár sűrített paradicsomból, akár paradicsomléből), és ízlés szerint egy kevés cukrot adunk hozzá, hogy elkerüljük a túl savanykás ízt. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, majd kis lángon felforraljuk.
Közben a tésztát és az apróra szedett brokkolit együtt sós vízben kb. 8-10 percig főzzük, csak félig puhára, majd leszűrjük. Egy magas falú edényt kivajazunk, és a paradicsomszósszal elkevert brokkolis tésztát beleöntjük. A tetejére rákanalazzuk a tömlős sajtot, ügyelve arra, hogy a tészta teljesen fedve legyen, hogy ne száradjon ki sütés közben.
25-30 percig sütjük, majd a sült tészta tetejére reszelt sajtot szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »