Hozzávalók:
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és rövid ideig együtt pároljuk. Egy ág rozmaringot bedobunk, pár percig pároljuk, majd kivesszük az ágat. Felöntjük a paradicsommal (akár sűrített paradicsomból, akár paradicsomléből), és ízlés szerint egy kevés cukrot adunk hozzá, hogy elkerüljük a túl savanykás ízt. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, majd kis lángon felforraljuk.
Közben a tésztát és az apróra szedett brokkolit együtt sós vízben kb. 8-10 percig főzzük, csak félig puhára, majd leszűrjük. Egy magas falú edényt kivajazunk, és a paradicsomszósszal elkevert brokkolis tésztát beleöntjük. A tetejére rákanalazzuk a tömlős sajtot, ügyelve arra, hogy a tészta teljesen fedve legyen, hogy ne száradjon ki sütés közben.
25-30 percig sütjük, majd a sült tészta tetejére reszelt sajtot szórunk.