Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott fusilli recept

Rakott fusilli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g fusilli gianti, (óriási csavart tészta)
    • 1 kg darált sertéshús
    • 1 fej hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • 1 kk oregánó
    • 1 kk szárított, morzsolt kakukkfű
    • frissen őrölt bors
    • kevés olívaolaj
    • kevés vaj a sütőtál kikenéséhez
    • 200 g tejföl
    • 1 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g reszelt sajt

    Elkészítése:

    A tésztát lobogó, sós vízben előfőzzük (fog keményre), majd leszűrjük.

    Közben az apróra vágott hagymát megdinszteljük kevés olíva olajon, és belenyomunk 5 gerezd fokhagymát. Megsózzuk, ezután hozzátesszük a darált húst is. Addig pirítjuk, míg kifehéredik. Kevés őrölt pirospaprikával és szárított fűszerekkel megszórjuk. (Ezúttal nem tettem bele paradicsomot semmilyen formában, de az is adható hozzá.) Enyhén megborsozzuk.

    Nagyobb méretű sütőtálat körben kivajazunk, a tál aljára a főtt tésztát terítjük. Elosztjuk rajta a húsos ragut, majd a tejföl, kevés tej és tojás keverékével öntjük le a tetejét.

    Mielőtt az előmelegített sütőbe tolnánk, a tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. Amikor a teteje enyhén megpirul, elkészült a rakott tészta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá