Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzás rudak recept

Pizzás rudak
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 2,5-3 dl tej
    • 2 ek só
    • 1 nagypohár tejföl (3,3 dl)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 15 dkg olvasztott margarin
    • 1 ek zsír

    Szószhoz:

    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 3 dl házi paradicsomlé
    • 1 tk. só
    • 1 tk cukor
    • 1 púpos ek liszt
    • 1 csipet bors
    • 1 csipet oregánó

    Tetejére:

    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a margarint, a tojás sárgáját, a zsírt és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.

    Közben elkészítjük a szószt. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk, és egy kis olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, és 1 ek liszttel kicsit besűrítjük.

    A sajtot lereszeljük, és a tepsiket kikenjük margarinnal vagy sütőpapírral kibéleljük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges téglalapokat vágunk belőle. ( Az enyémek kb. 5*10 cm-eseket lettek. )

    A szószt egyenletesen elosztjuk a rudakon, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegítjük a sütőt. Tepsikbe fektetjük a rudakat, és kb. 30 percet még kelesztjük.

    180 fokon 13 perc alatt megsütjük

    Tipp:

    Nekem 25 db rúd lett belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá