Pizzás rudak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5-3 dl tej
  • 2 ek só
  • 1 nagypohár tejföl (3,3 dl)
  • 1 tojás sárgája
  • 15 dkg olvasztott margarin
  • 1 ek zsír

Szószhoz:

  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 3 dl házi paradicsomlé
  • 1 tk. só
  • 1 tk cukor
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet oregánó

Tetejére:

  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tejfölt, a margarint, a tojás sárgáját, a zsírt és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen egy órát kelesztjük.

Közben elkészítjük a szószt. A hagymákat nagyobb kockákra vágjuk, és egy kis olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a paradicsomlevet, fűszerezzük, és 1 ek liszttel kicsit besűrítjük.

A sajtot lereszeljük, és a tepsiket kikenjük margarinnal vagy sütőpapírral kibéleljük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges téglalapokat vágunk belőle. ( Az enyémek kb. 5*10 cm-eseket lettek. )

A szószt egyenletesen elosztjuk a rudakon, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegítjük a sütőt. Tepsikbe fektetjük a rudakat, és kb. 30 percet még kelesztjük.

180 fokon 13 perc alatt megsütjük

Tipp:

Nekem 25 db rúd lett belőle.