Vargányagombás pizza recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- pizzaszósz
- 2 db paradicsom
- 1 szál póréhagyma
- 3 db ízes vargánygomba (vagy 4 db)
- 3 gerezd tisztított fokhagyma
- 10 dkg füstölt baconszalonna
- 15 dkg pizza mozzarella sajt
- só
- bazsalikomlevél
- friss zöld kakukkfű
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 ek extraszűz olívaolaj
- 1 csomag instant élesztő
- 1 tk só
- 1.5 dl langyos víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és 20 percig kelesztjük, majd ketté osztjuk, és 2 db pizzasütőt megolajozunk, majd a tésztákat kézzel széthúzva egyenletesen a formákba tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.
A zöldségeket felkarikázzuk, a szalonnát kisebb darabokra vagdaljuk. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A tésztákat ecsettel megkenjük a pizzaszósszal, majd a paradicsommal kezdjük kirakni. Erre jön a póré, a fokhagyma, a szalonna, a fűszerek és a tetejére a gomba. Picit megsózzuk, majd a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, légkeveréses alsó sütéssel 210 fokon 13 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Saját készítésű pizzámnak párja nincsen,és ezt a családom mondja!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.