Vargányagombás pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • pizzaszósz
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 db ízes vargánygomba (vagy 4 db)
  • 3 gerezd tisztított fokhagyma
  • 10 dkg füstölt baconszalonna
  • 15 dkg pizza mozzarella sajt
  • bazsalikomlevél
  • friss zöld kakukkfű

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 3 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 tk só
  • 1.5 dl langyos víz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és 20 percig kelesztjük, majd ketté osztjuk, és 2 db pizzasütőt megolajozunk, majd a tésztákat kézzel széthúzva egyenletesen a formákba tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni.

A zöldségeket felkarikázzuk, a szalonnát kisebb darabokra vagdaljuk. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A tésztákat ecsettel megkenjük a pizzaszósszal, majd a paradicsommal kezdjük kirakni. Erre jön a póré, a fokhagyma, a szalonna, a fűszerek és a tetejére a gomba. Picit megsózzuk, majd a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, légkeveréses alsó sütéssel 210 fokon 13 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Saját készítésű pizzámnak párja nincsen,és ezt a családom mondja!