Gombás,sonkás pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:
- 50 dkg finom liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 ek olíva olaj /étolaj is jó/
- 1 dl tej
- csipet só
- csipet cukor
- 2 dl langyos víz
- 1 ek joghurt
A feltéthez:
- 2 fej vöröshagyma
- 50 dkg gomba
- 5 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sonka
- só
- őrölt fekete bors
- oregánó
- bazsalikom
- 4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
- 30 dkg reszelt (trappista) sajt
Elkészítése:
A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk. Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Beleöntjük a paradicsomot, kiforraljuk majd levesszük a lángról. A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut,megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!