Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás,sonkás pizza recept

Gombás,sonkás pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 személyre:
    A tésztához:

    • 50 dkg finom liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek olíva olaj /étolaj is jó/
    • 1 dl tej
    • csipet só
    • csipet cukor
    • 2 dl langyos víz
    • 1 ek joghurt

    A feltéthez:

    • 2 fej vöröshagyma
    • 50 dkg gomba
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg sonka
    • őrölt fekete bors
    • oregánó
    • bazsalikom
    • 4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
    • 30 dkg reszelt (trappista) sajt

    Elkészítése:
    A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk. Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Beleöntjük a paradicsomot, kiforraljuk majd levesszük a lángról. A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut,megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal.


    Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá