Gombás,sonkás pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához:

  • 50 dkg finom liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek olíva olaj /étolaj is jó/
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 2 dl langyos víz
  • 1 ek joghurt

A feltéthez:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg sonka
  • őrölt fekete bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 4 dl paradicsomszósz vagy ketchup
  • 30 dkg reszelt (trappista) sajt

Elkészítése:
A gombát szeletekre,a szalonnát és a hagymát apró kockára a sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a szeletelt gombát,sózzuk,borsozzuk és lepirítjuk. Oregánót és bazsalikomot adunk hozzá. Addig pároljuk míg a gomba elfövi a levét. Beleöntjük a paradicsomot, kiforraljuk majd levesszük a lángról. A megkelt tésztát kinyújtjuk vagy a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk. Ráterítjük a gombás ragut,megszórjuk a csíkokra vágott sonkával és reszelt sajttal.


Előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!