Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizza (bolognai és hagymás-szalonnás-tojásos) recept

Pizza (bolognai és hagymás-szalonnás-tojásos)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg dkg élesztő
    • 2 evőkanál olaj
    • 7 dl víz
    • 1 evőkanál só
    • 1 evőkanál cukor

    Bolognai szósz:

    • fél kg darált hús
    • 2 fej vöröshagyma , 1 gerezd fokhagyma
    • 4 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál oregano
    • 1 kiskanál só, bors, pirospaprika
    • 4 evőkanál ketchup, és aki paradicsomosabban szereti még tehet hozzá (házi) paradicsomlevet a víz helyett
    • 1 db marhahúsleveskocka (ízlés szerint, elhagyható)
    • 2 dl víz
    • 20 dkg sajt

    Szalonnás feltét:

    • 4 szelet bacon
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • Alapnak, amivel megkenjük mindegyik tésztalapot :
    • Ketchup vagy tejfölös mustár(a szalonnás feltét alá)

     Elkészítése:

    A tészta:
    Fogunk egy nagy tálat, melybe bele tesszük a lisztet, sót, olajat. Az élesztőt meleg cukros vízben felfuttatjuk, majd az összeset összekeverjük a nagy tálban. Félre tesszük meleg helyre letakarva és körülbelül fél órán át kelesztjük.

    A bolognai szósz:
    A hagymát és fokhagymát egy kis olajon aranybarnára pirítjuk, aztán rátesszük a húst, amit fehérre főzünk/pirítunk rajta, majd fűszerezzük, sóval, borssal, oregánóval, húsleveskockával és hogy szebb színe legyen pirospaprikával. Majd felöntjük 2 dl paradicsomlével/ 2dl vízzel és hozzáadunk még 4 evőkanál ketchupot, pár percig főzzük, majd lezárjuk.

    Szalonnás feltét:
    A szalonnát és a hagymát külön külön megpirítjuk.
    A tésztát miután megkelt 3 részre osztjuk(3 tepsi jön ki belőle), a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát egy kiolajozott tepsibe helyezzük, majd körülbelül 10 percre betesszük a sütőbe. (fogpiszkálóval figyeljük, hogy nem-e nyers a tészta), vegyük ki és kenjük meg ketchuppal, majd tegyük rá a bolognai egy részét, oszlassuk szét és szórjuk meg sajttal. Tegyük vissza a sütőbe és még 10-15 percig süssük, amíg a sajt megpirul rajta.

    A szalonnás-tojásos pizza ugyanígy készül, csak tejfölös mustárral kenjük meg a tésztát, rátesszük a szalonnát és hagymát, és a sütés vége előtt kb.5 perccel ráütünk egy tojást, majd visszadugom a sütőbe és kész is a pizza.

    Tipp:

    Gombát is tehetünk a bolognaiba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá