Pikáns csirkemájas tészta recept
Hozzávalók:
- 1 cs makaróni vagy penne tészta
- 5dl főzőtejszín
- 5dkg reszelt sajt (legjobb a karaván)
- 50dkg csirkemáj
- 2 nagy fej vörös/lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- mustár ízlés szerint
- fűszerek (só, bors, pirospaprika, majoránna, petrezselyem)
- ízlés szerint pár szem Oliva bogyó
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük.
A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. A szintén apróra vágott hagymát kisütjük a szalonna zsírján, majd mikor üvegesre pirult, rátesszük a kisebb darabokra felvágott csirkemájat. Rátesszük a feldarabolt (vagy fokhagyma nyomón átpréselt) fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnát teszünk hozzá, majd körülbelül 15 perc alatt készre pirítjuk.
Mikor a máj elkészült, felöntjük a főzőtejszínnel, és ízlés szerint (ki mennyire szereti a pikáns mustáros ízt), hozzáadunk egy evőkanál mustárt.
Mikor összeforrt a tejszínnel a máj, akkor kész is.
Ezután az elkészült májat összekeverjük a tésztával.
Ha valaki szeretné még pikánsabbá tenni, pár szem Oliva bogyót feldarabolhat, és a már kész májas tésztához keverheti.
Tálalásnál meghintjük reszelt sajttal.
(Ha valaki spórolni szeretne a tejszínen, akkor meg lehet úgy is csinálni, hogy tejet keverünk össze liszttel, és ezzel készítjük el.)
Jó étvágyat hozzá! :)