Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns csirkemájas tészta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 cs makaróni vagy penne tészta
    • 5dl főzőtejszín
    • 5dkg reszelt sajt (legjobb a karaván)
    • 50dkg csirkemáj
    • 2 nagy fej vörös/lilahagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • mustár ízlés szerint
    • fűszerek (só, bors, pirospaprika, majoránna, petrezselyem)
    • ízlés szerint pár szem Oliva bogyó

    Elkészítése:
    A tésztát kifőzzük.

    A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. A szintén apróra vágott hagymát kisütjük a szalonna zsírján, majd mikor üvegesre pirult, rátesszük a kisebb darabokra felvágott csirkemájat. Rátesszük a feldarabolt (vagy fokhagyma nyomón átpréselt) fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnát teszünk hozzá, majd körülbelül 15 perc alatt készre pirítjuk.
    Mikor a máj elkészült, felöntjük a főzőtejszínnel, és ízlés szerint (ki mennyire szereti a pikáns mustáros ízt), hozzáadunk egy evőkanál mustárt.
    Mikor összeforrt a tejszínnel a máj, akkor kész is.
    Ezután az elkészült májat összekeverjük a tésztával.

    Ha valaki szeretné még pikánsabbá tenni, pár szem Oliva bogyót feldarabolhat, és a már kész májas tésztához keverheti.

    Tálalásnál meghintjük reszelt sajttal.

    (Ha valaki spórolni szeretne a tejszínen, akkor meg lehet úgy is csinálni, hogy tejet keverünk össze liszttel, és ezzel készítjük el.)

    Jó étvágyat hozzá! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá