Pikáns csirkemájas tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 cs makaróni vagy penne tészta
  • 5dl főzőtejszín
  • 5dkg reszelt sajt (legjobb a karaván)
  • 50dkg csirkemáj
  • 2 nagy fej vörös/lilahagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • mustár ízlés szerint
  • fűszerek (só, bors, pirospaprika, majoránna, petrezselyem)
  • ízlés szerint pár szem Oliva bogyó

Elkészítése:
A tésztát kifőzzük.

A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. A szintén apróra vágott hagymát kisütjük a szalonna zsírján, majd mikor üvegesre pirult, rátesszük a kisebb darabokra felvágott csirkemájat. Rátesszük a feldarabolt (vagy fokhagyma nyomón átpréselt) fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnát teszünk hozzá, majd körülbelül 15 perc alatt készre pirítjuk.
Mikor a máj elkészült, felöntjük a főzőtejszínnel, és ízlés szerint (ki mennyire szereti a pikáns mustáros ízt), hozzáadunk egy evőkanál mustárt.
Mikor összeforrt a tejszínnel a máj, akkor kész is.
Ezután az elkészült májat összekeverjük a tésztával.

Ha valaki szeretné még pikánsabbá tenni, pár szem Oliva bogyót feldarabolhat, és a már kész májas tésztához keverheti.

Tálalásnál meghintjük reszelt sajttal.

(Ha valaki spórolni szeretne a tejszínen, akkor meg lehet úgy is csinálni, hogy tejet keverünk össze liszttel, és ezzel készítjük el.)

Jó étvágyat hozzá! :)