Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük.
A szalonnát apróra vágjuk, és kisütjük. A szintén apróra vágott hagymát kisütjük a szalonna zsírján, majd mikor üvegesre pirult, rátesszük a kisebb darabokra felvágott csirkemájat. Rátesszük a feldarabolt (vagy fokhagyma nyomón átpréselt) fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majoránnát teszünk hozzá, majd körülbelül 15 perc alatt készre pirítjuk.
Mikor a máj elkészült, felöntjük a főzőtejszínnel, és ízlés szerint (ki mennyire szereti a pikáns mustáros ízt), hozzáadunk egy evőkanál mustárt.
Mikor összeforrt a tejszínnel a máj, akkor kész is.
Ezután az elkészült májat összekeverjük a tésztával.
Ha valaki szeretné még pikánsabbá tenni, pár szem Oliva bogyót feldarabolhat, és a már kész májas tésztához keverheti.
Tálalásnál meghintjük reszelt sajttal.
(Ha valaki spórolni szeretne a tejszínen, akkor meg lehet úgy is csinálni, hogy tejet keverünk össze liszttel, és ezzel készítjük el.)
Jó étvágyat hozzá! :)