Pestos húsgombócok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 300 g pesto
- 30-40 dkg (penne) tészta
Húsgolyókhoz:
- 45 dkg darálthús (nálunk most sertés)
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
Pesto receptért kattints ide
Elkészítése:
A húshoz adjuk hozzá a tojást, az aprított vöröshagymát, a pestó felét és annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig nagyon kemény a massza. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a húsos masszából kissé nagyobb golyókat formázzunk és tegyük a tepsibe.
Kb 40-45 perc alatt süssük aranyszínűre.
Közben a tésztát főzzük ki, majd keverjük össze a maradék pestóval.
A pestós tésztát tálaljuk a húsgolyókkal. A tetejére még reszelhetünk kevés sajtot.
Tipp:
Házi pesto recept:
https://receptneked.hu/befozes/szoszok/hazi-pesto/
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »