Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pestos húsgombócok recept

Pestos húsgombócok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • kb 300 g pesto
    • 30-40 dkg (penne) tészta

    Húsgolyókhoz:

    • 45 dkg darálthús (nálunk most sertés)
    • 10-15 dkg zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • só, bors

    Pesto receptért kattints ide

    Elkészítése:

    A húshoz adjuk hozzá a tojást, az aprított vöröshagymát, a pestó felét és annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig nagyon kemény a massza. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a húsos masszából kissé nagyobb golyókat formázzunk és tegyük a tepsibe.

    Kb 40-45 perc alatt süssük aranyszínűre.

    Közben a tésztát főzzük ki, majd keverjük össze a maradék pestóval.

    A pestós tésztát tálaljuk a húsgolyókkal. A tetejére még reszelhetünk kevés sajtot.

    Tipp:

    Házi pesto recept:

    https://receptneked.hu/befozes/szoszok/hazi-pesto/

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá