Pestos húsgombócok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 300 g pesto
- 30-40 dkg (penne) tészta
Húsgolyókhoz:
- 45 dkg darálthús (nálunk most sertés)
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
Pesto receptért kattints ide
Elkészítése:
A húshoz adjuk hozzá a tojást, az aprított vöröshagymát, a pestó felét és annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig nagyon kemény a massza. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a húsos masszából kissé nagyobb golyókat formázzunk és tegyük a tepsibe.
Kb 40-45 perc alatt süssük aranyszínűre.
Közben a tésztát főzzük ki, majd keverjük össze a maradék pestóval.
A pestós tésztát tálaljuk a húsgolyókkal. A tetejére még reszelhetünk kevés sajtot.
Tipp:
Házi pesto recept:
https://receptneked.hu/befozes/szoszok/hazi-pesto/
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »