Pestos húsgombócok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 300 g pesto
- 30-40 dkg (penne) tészta
Húsgolyókhoz:
- 45 dkg darálthús (nálunk most sertés)
- 10-15 dkg zsemlemorzsa
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
Pesto receptért kattints ide
Elkészítése:
A húshoz adjuk hozzá a tojást, az aprított vöröshagymát, a pestó felét és annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig nagyon kemény a massza. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a húsos masszából kissé nagyobb golyókat formázzunk és tegyük a tepsibe.
Kb 40-45 perc alatt süssük aranyszínűre.
Közben a tésztát főzzük ki, majd keverjük össze a maradék pestóval.
A pestós tésztát tálaljuk a húsgolyókkal. A tetejére még reszelhetünk kevés sajtot.
Tipp:
Házi pesto recept:
https://receptneked.hu/befozes/szoszok/hazi-pesto/
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










