Pestos húsgombócok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 300 g pesto
  • 30-40 dkg (penne) tészta

Húsgolyókhoz:

  • 45 dkg darálthús (nálunk most sertés)
  • 10-15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • só, bors

Pesto receptért kattints ide

Elkészítése:

A húshoz adjuk hozzá a tojást, az aprított vöröshagymát, a pestó felét és annyi zsemlemorzsát, hogy ne legyen se túl lágy, sem pedig nagyon kemény a massza. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd alaposan dolgozzuk össze.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a húsos masszából kissé nagyobb golyókat formázzunk és tegyük a tepsibe.

Kb 40-45 perc alatt süssük aranyszínűre.

Közben a tésztát főzzük ki, majd keverjük össze a maradék pestóval.

A pestós tésztát tálaljuk a húsgolyókkal. A tetejére még reszelhetünk kevés sajtot.

Tipp:

Házi pesto recept:

https://receptneked.hu/befozes/szoszok/hazi-pesto/