Pásztortarhonya recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg tarhonya (gépi vagy kézi ízlés szerint)
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 közepes burgonya
- víz
- 1 csapott mokkáskanál őrölt pirospaprika
- só
Elkészítése:
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és mikor már majdnem megpirult, hozzáadjuk a tarhonyát és együtt szép barnára pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a kockára vágott burgonyát és a felszeletelt kolbászt. Megszórjuk az őrölt paprikával, összekeverjük óvatosan és felöntjük vízzel.
Felforraljuk, majd takarék lángon addig főzzük, hogy a tészta szemek megpuhuljanak.
A víz utánpótlásra folyamatosan figyeljünk, ne legyen sem túl száraz sem nagyon leves az étel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.