Pásztortarhonya recept

Hozzávalók:
- 40 dkg tarhonya (gépi vagy kézi ízlés szerint)
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 közepes burgonya
- víz
- 1 csapott mokkáskanál őrölt pirospaprika
- só
Elkészítése:
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és mikor már majdnem megpirult, hozzáadjuk a tarhonyát és együtt szép barnára pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a kockára vágott burgonyát és a felszeletelt kolbászt. Megszórjuk az őrölt paprikával, összekeverjük óvatosan és felöntjük vízzel.
Felforraljuk, majd takarék lángon addig főzzük, hogy a tészta szemek megpuhuljanak.
A víz utánpótlásra folyamatosan figyeljünk, ne legyen sem túl száraz sem nagyon leves az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »