Party pizza recept

Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös pizzatészta vagy a saját pizzatésztánk
- 6-8 db virsli
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tk dijoni magos mustár
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 dl főzőtejszín
- 2-3 paradicsom
- só (ízlés szerint)
- 2 csipet őrölt fehérbors
- 1 kisebb marék friss bazsalikom
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A virsliből pár darabot vágjunk fel kb 2,5 cm-es darabokra, majd helyezzük a tészta széleire. Ezután hajtsuk rá a tésztaszéleket, nyomkodjuk le, majd vágjuk be a virsli mellett a tésztát, és egy mozdulattal fordítsuk el 90 fokos szögben.
A tejszínt melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, a mustárt, az apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután a tészta közepét kenjük meg a sűrített paradicsommal, kanalazzuk rá a sajtszószt, majd karikázzuk rá a maradék virslit, és helyezzük rá a felszeletelt paradicsomot.
A tojást villával verjük fel, majd kenjük le vele a tészta szélét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokon kb 30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »