Party pizza recept
Hozzávalók:
- 1 cs tönkölyös pizzatészta vagy a saját pizzatésztánk
- 6-8 db virsli
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tk dijoni magos mustár
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 dl főzőtejszín
- 2-3 paradicsom
- só (ízlés szerint)
- 2 csipet őrölt fehérbors
- 1 kisebb marék friss bazsalikom
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a lekenéshez
Elkészítése:
A virsliből pár darabot vágjunk fel kb 2,5 cm-es darabokra, majd helyezzük a tészta széleire. Ezután hajtsuk rá a tésztaszéleket, nyomkodjuk le, majd vágjuk be a virsli mellett a tésztát, és egy mozdulattal fordítsuk el 90 fokos szögben.
A tejszínt melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot, a mustárt, az apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezután a tészta közepét kenjük meg a sűrített paradicsommal, kanalazzuk rá a sajtszószt, majd karikázzuk rá a maradék virslit, és helyezzük rá a felszeletelt paradicsomot.
A tojást villával verjük fel, majd kenjük le vele a tészta szélét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokon kb 30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem).
Tipp:
A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









