Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos-sajtos tészta recept

Paradicsomos-sajtos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg penne tészta
    • 1 kg paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 marék friss bazsalikom
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 1 tk cukor
    • 20 dkg reszelt sajt (pl. edami, trappista…)
    • 2-3 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A paradicsomból tegyünk félre pár darabot, a többit pedig daraboljuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot nagyjából vágjuk össze.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a cukorral, majd keverjük hozzá a nagyjából összevágott bazsalikomot és néha megkeverve, főzzük kb. 20 percig.

    Amikor a paradicsom készre főtt, vegyük le a tűzről, majd turmixoljuk le vagy botmixerrel pépesítsük.

    Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, adjuk hozzá a pürésített paradicsomot és keverjük alaposan össze.

    Ezután egy sütőformába (vagy tepsibe) tegyük bele a paradicsomos tészta felét, szórjuk meg reszelt sajttal, majd öntsük rá a maradék tésztát.

    A félretett paradicsomokat vékonyan szeleteljük fel, majd helyezzük a tésztára és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb 30 percig, hogy a sajt ráolvadjon és a teteje szép színt kapjon.

    Tipp:

    Tálalás előtt a sütőből kivett tésztát hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük tányérra, szórjuk meg friss bazsalikommal, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá