Paradicsomos penne recept

Hozzávalók:
- 15 dkg penne
- 2,5 dl sűrített paradicsom
- 1 csokor friss bazsalikom
- 2 csipet oreganó
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- csipet só
- 1 tk cukor
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2 ek mascarpone
- 2 ek olívaolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A bazsalikomot szintén vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és bazsalikomot, pár pillanat múlva öntsük fel a sűrített paradicsommal, majd szórjuk meg egy csipet sóval, a cukorral, ízlés szerint őrölt színes borssal és oreganóval (ha nincs friss bazsalikom, akkor szárítottat is adhatunk hozzá).
Ezután kisebb hőfokon, többször megkeverve főzzük kb 10 percig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mascarponét és botmixerrel pépesítsük vagy turmixoljuk le.
Közben a tésztát enyhén sós vízben főzzük ki, majd szűrjük le, adjuk hozzá a paradicsomszószhoz és keverjük alaposan össze.
Tipp:
Az elkészült paradicsomos tésztát szórjuk meg ízlés szerint füstölt sajttal, majd rögtön tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »