Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Padlizsános tésztatorta recept

Padlizsános tésztatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • 5 dl paradicsomszósz
    • 1 kávéskanál só
    • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
    • 30 dkg penne
    • 5 dkg reszelt parmezán sajt
    • 1 kk oregánó
    • 1 nagyobb padlizsán
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg füstölt-főtt tarja
    • 25 dkg mozzarella
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük. Mélyebb edényben 1 ek olívaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.

    A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal és az oregánóval.

    A padlizsánt megmossuk, és leszárítjuk, hosszában 3 mm vastagságúra szeleteljük fel. Kenjük meg olívával, és grillserpenyőben mindkét oldalát 2-2 perc alatt süssük meg.

    A tarját vékony csíkokra vágjuk, a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük.

    A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük.

    Egy tortaformát kikenünk vajjal, és kibélelünk a padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomos tésztát, a húscsíkokat, a tojást és a mozzarellát. A morzsával megszórjuk a tetejét, és olívával locsoljuk meg.

    A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
    Spatula segítségével leválasztjuk a szélét az edénytől, és az alját felfelé nyomva kivesszük a formából. (Tortaformában is készíthető.) Melegen tálaljuk, és szeljük, akár a tortát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá