Padlizsános tésztatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Padlizsános tésztatorta

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 30 dkg penne
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 kk oregánó
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2 főtt tojás
  • 15 dkg füstölt-főtt tarja
  • 25 dkg mozzarella
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük. Mélyebb edényben 1 ek olívaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.

A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal és az oregánóval.

A padlizsánt megmossuk, és leszárítjuk, hosszában 3 mm vastagságúra szeleteljük fel. Kenjük meg olívával, és grillserpenyőben mindkét oldalát 2-2 perc alatt süssük meg.

A tarját vékony csíkokra vágjuk, a tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük.

A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük.

Egy tortaformát kikenünk vajjal, és kibélelünk a padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomos tésztát, a húscsíkokat, a tojást és a mozzarellát. A morzsával megszórjuk a tetejét, és olívával locsoljuk meg.

A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Spatula segítségével leválasztjuk a szélét az edénytől, és az alját felfelé nyomva kivesszük a formából. (Tortaformában is készíthető.) Melegen tálaljuk, és szeljük, akár a tortát.