Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olasz tejszínes, csirkés tészta recept

Olasz tejszínes, csirkés tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemell
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl száraz, olasz fehérbor
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl főzőlé, ha hígítani kell
    • 2 dl főzőtejszín
    • 25 dkg fettuccine vagy tagliatelle tészta
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A csirkét csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A tésztát forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.

    Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a csirkét. Amint megpirult kiszedjük a serpenyőből, majd félretesszük. A maradék vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. A borral felöntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb 5 percig főzzük, amíg a bor fele elforr. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, parmezánt valamint a húst. Takarék lángra visszatesszük, majd megvárjuk, hogy a sajt elolvadjon és sűrű szósz keletkezzen. Ez kb 1-2 perc. Friss, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha túl sűrű lenne a szósz, a tészta főzővizével.

    A szószt a tésztára merjük és kevés reszelt sajttal tálaljuk.

    Tipp:

    Ezt az olasz ételt régóta készítem,a család kedvence.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá