Olasz tejszínes, csirkés tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz, olasz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl főzőlé, ha hígítani kell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg fettuccine vagy tagliatelle tészta
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A csirkét csíkokra vagy kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A tésztát forró, lobogó, sós vízben kifőzzük.

Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a csirkét. Amint megpirult kiszedjük a serpenyőből, majd félretesszük. A maradék vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, a végén hozzáadjuk a fokhagymát is. A borral felöntjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kb 5 percig főzzük, amíg a bor fele elforr. Ekkor lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, parmezánt valamint a húst. Takarék lángra visszatesszük, majd megvárjuk, hogy a sajt elolvadjon és sűrű szósz keletkezzen. Ez kb 1-2 perc. Friss, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha túl sűrű lenne a szósz, a tészta főzővizével.

A szószt a tésztára merjük és kevés reszelt sajttal tálaljuk.

Tipp:

Ezt az olasz ételt régóta készítem,a család kedvence.