Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nudli recept

Nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 6 főre:

    Burgonyás tésztához:

    • 1 kg burgonya
    • 35 g olvasztott vaj
    • 20 dkg liszt
    • 1 ek búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    pirított zsemlemorzsához

    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 4 ek. olaj

    A tálaláshoz:

    • lekvár

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.

    A cipókat négy-négy részre osztjuk és mindegyikből külön-külön kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. Az így kapott tésztakígyókat két centiméterenként elvágjuk, majd a kis tésztahengereket két tenyerünk közé fogva (azokat összedörzsölve) nudlivá formáljuk.
    Forró, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére. Kivesszük a lábasból, folyó víz alatt lemossuk, lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
    Felmelegített házi sárgabaracklekvárral kínáljuk.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá