Nudli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 6 főre:

Burgonyás tésztához:

  • 1 kg burgonya
  • 35 g olvasztott vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek búzadara
  • 1 tojás
  • csipet só

pirított zsemlemorzsához

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 ek. olaj

A tálaláshoz:

  • lekvár

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle.

A cipókat négy-négy részre osztjuk és mindegyikből külön-külön kb. 10 mm átmérőjű hengert sodrunk. Az így kapott tésztakígyókat két centiméterenként elvágjuk, majd a kis tésztahengereket két tenyerünk közé fogva (azokat összedörzsölve) nudlivá formáljuk.
Forró, sós vízben több adagban kifőzzük a nudlikat. Akkor kész, amikor feljönnek a víz tetejére. Kivesszük a lábasból, folyó víz alatt lemossuk, lecsepegtetjük és pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Felmelegített házi sárgabaracklekvárral kínáljuk.