Nudli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya hámozatlanul
- kb 20-30 dkg liszt
- 3 dkg zsír
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- zsemlemorzsa
- 1-2 ek olaj
- porcukor
- lekvár
Elkészítése:
A krumplit főzzük puhára, hámozzuk meg és törjük össze. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot, gyúrjuk össze. Annyi lisztet adjukn hozzá, hogy a tészta ne legyen ragadós.
A tésztát nyújtsuk kb ujjnyi vastagra és vágjuk csíkokra. A csíkokból szabdaljunk 1 cm-es darabokat és lisztezett kézzel, gyors mozdulattal mindegyiket sodorjuk meg (én most speciel ezt a lépést kihagytam).
Sós, felforralt vízbe dobjuk a tésztát és ha feljöttek a nudlik a víz tetejére, akkor megfőttek, ki lehet szedni.
A nudlit beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába és tálaláskor meghintjük porcukorral. Lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A krumplis tészta könnyen letapad, ezért ha vízbe raktuk a darabokat, óvatosan keverjük fel főzőkanállal.
Ha kivettük a vízből, azonnal hempergessük a zsemlemorzsába, de ne keverjük, mert a tészta még nagyon lágy. Rázzuk össze és várjunk pár percet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »