Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nudli recept

Nudli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya hámozatlanul
    • kb 20-30 dkg liszt
    • 3 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • 1-2 ek olaj
    • porcukor
    • lekvár

    Elkészítése:

    A krumplit főzzük puhára, hámozzuk meg és törjük össze. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot, gyúrjuk össze. Annyi lisztet adjukn hozzá, hogy a tészta ne legyen ragadós.

    A tésztát nyújtsuk kb ujjnyi vastagra és vágjuk csíkokra. A csíkokból szabdaljunk 1 cm-es darabokat és lisztezett kézzel, gyors mozdulattal mindegyiket sodorjuk meg (én most speciel ezt a lépést kihagytam).

    Sós, felforralt vízbe dobjuk a tésztát és ha feljöttek a nudlik a víz tetejére, akkor megfőttek, ki lehet szedni.

    A nudlit beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába és tálaláskor meghintjük porcukorral. Lekvárral kínáljuk.

    Jó étvágyat mindenkinek!

    Tipp:

    A krumplis tészta könnyen letapad, ezért ha vízbe raktuk a darabokat, óvatosan keverjük fel főzőkanállal.
    Ha kivettük a vízből, azonnal hempergessük a zsemlemorzsába, de ne keverjük, mert a tészta még nagyon lágy. Rázzuk össze és várjunk pár percet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá