Nudli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya hámozatlanul
- kb 20-30 dkg liszt
- 3 dkg zsír
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- zsemlemorzsa
- 1-2 ek olaj
- porcukor
- lekvár
Elkészítése:
A krumplit főzzük puhára, hámozzuk meg és törjük össze. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot, gyúrjuk össze. Annyi lisztet adjukn hozzá, hogy a tészta ne legyen ragadós.
A tésztát nyújtsuk kb ujjnyi vastagra és vágjuk csíkokra. A csíkokból szabdaljunk 1 cm-es darabokat és lisztezett kézzel, gyors mozdulattal mindegyiket sodorjuk meg (én most speciel ezt a lépést kihagytam).
Sós, felforralt vízbe dobjuk a tésztát és ha feljöttek a nudlik a víz tetejére, akkor megfőttek, ki lehet szedni.
A nudlit beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába és tálaláskor meghintjük porcukorral. Lekvárral kínáljuk.
Jó étvágyat mindenkinek!
Tipp:
A krumplis tészta könnyen letapad, ezért ha vízbe raktuk a darabokat, óvatosan keverjük fel főzőkanállal.
Ha kivettük a vízből, azonnal hempergessük a zsemlemorzsába, de ne keverjük, mert a tészta még nagyon lágy. Rázzuk össze és várjunk pár percet.