Nudli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya hámozatlanul
  • kb 20-30 dkg liszt
  • 3 dkg zsír
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1-2 ek olaj
  • porcukor
  • lekvár

Elkészítése:

A krumplit főzzük puhára, hámozzuk meg és törjük össze. Hagyjuk kihűlni, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot, gyúrjuk össze. Annyi lisztet adjukn hozzá, hogy a tészta ne legyen ragadós.

A tésztát nyújtsuk kb ujjnyi vastagra és vágjuk csíkokra. A csíkokból szabdaljunk 1 cm-es darabokat és lisztezett kézzel, gyors mozdulattal mindegyiket sodorjuk meg (én most speciel ezt a lépést kihagytam).

Sós, felforralt vízbe dobjuk a tésztát és ha feljöttek a nudlik a víz tetejére, akkor megfőttek, ki lehet szedni.

A nudlit beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába és tálaláskor meghintjük porcukorral. Lekvárral kínáljuk.

Jó étvágyat mindenkinek!

Tipp:

A krumplis tészta könnyen letapad, ezért ha vízbe raktuk a darabokat, óvatosan keverjük fel főzőkanállal.
Ha kivettük a vízből, azonnal hempergessük a zsemlemorzsába, de ne keverjük, mert a tészta még nagyon lágy. Rázzuk össze és várjunk pár percet.