Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói makaróni füstölt hallal recept

Milánói makaróni füstölt hallal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg makaróni
    • 50 dkg laskagomba
    • 2 doboz füstölthal konzerv (sprotni)
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 8 paradicsom
    • 1 tk oregánó
    • 1 tk bazsalikom
    • őrölt bors
    • cukor
    • reszelt sajt (grana padano, parmezán)

    Elkészítése:

    Az apróra vágott vöröshagymát a halkonzervekről leöntött olajon megdinszteljük. Pár perc múlva hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. A paradicsomot és a gombát felaprítva rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a vörösbort, és puhára főzzük.

    A makarónit enyhén sós vízben kifőzzük.

    Az olajos halakat 2-3 darabba vágjuk, hozzáadjuk a gombás szószhoz, majd a kifőtt makarónit is hozzákeverjük.

    Tetején reszelt sajttal tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá