Milánói makaróni füstölt hallal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg laskagomba
  • 2 doboz füstölthal konzerv (sprotni)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 8 paradicsom
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • őrölt bors
  • cukor
  • reszelt sajt (grana padano, parmezán)

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát a halkonzervekről leöntött olajon megdinszteljük. Pár perc múlva hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. A paradicsomot és a gombát felaprítva rádobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a vörösbort, és puhára főzzük.

A makarónit enyhén sós vízben kifőzzük.

Az olajos halakat 2-3 darabba vágjuk, hozzáadjuk a gombás szószhoz, majd a kifőtt makarónit is hozzákeverjük.

Tetején reszelt sajttal tálalom.