Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói makaróni recept

Milánói makaróni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 kis fej zeller
    • kb 2,5 dl sűrített paradicsom
    • oregánó
    • bors
    • babérlevél
    • 1 ek cukor
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • tészta (én most saját készítésű széles csíkot használtam)
    • sajt

    Elkészítése:

    A zellert meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a zellert, 5 percig pároljuk, majd beletesszük a darált húst, addig pirítjuk amíg kifehéredik.

    Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és annyi vizet amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, cukorral (a cukor ellensúlyozza a paradicsom savanyú ízét). Lefedjük és főzzük.

    A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben és még melegen tálaljuk a kész ételt. Tetejére reszelt sajtot szórhatunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá