Milánói makaróni

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 kis fej zeller
  • kb 2,5 dl sűrített paradicsom
  • oregánó
  • bors
  • babérlevél
  • 1 ek cukor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • tészta (én most saját készítésű széles csíkot használtam)
  • sajt

Elkészítése:

A zellert meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a zellert, 5 percig pároljuk, majd beletesszük a darált húst, addig pirítjuk amíg kifehéredik.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és annyi vizet amennyi ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, cukorral (a cukor ellensúlyozza a paradicsom savanyú ízét). Lefedjük és főzzük.

A tésztát kifőzzük enyhén sós vízben és még melegen tálaljuk a kész ételt. Tetejére reszelt sajtot szórhatunk.