Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Margherita pizza kemencében recept

Margherita pizza kemencében
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1,5 dkg élesztő
    • 25 dkg finomliszt
    • 1 kk só
    • 1 kk cukor
    • 1 dl tej
    • 0,5 dl víz
    • 0,1 dl olívaolaj

    Szósz:

    • 1 dl paradicsompüré
    • 1 csipet bazsalikom
    • 1 csipet kakukkfű
    • 1 csipet oregáno
    • 1 mk ételízesítő
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 mk cukor

    Feltét:

    • 1 paradicsom
    • 10 dkg mozzarella sajt
    • 5 dkg sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a tejben 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom.

    A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.

    A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.

    A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsomszósszal, és ráhalmozom a felszeletelt mozzarella- és paradicsomszeleteket, majd reszelt sajttal megszórom.

    Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm.

    Tipp:

    Ha sütőben sütöm a pizzát, a legmagasabb fokozaton, 5-8 perc alatt sül meg.

    A margherita pizza kemencében kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 217 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá