Margherita pizza kemencében recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dkg élesztő
- 25 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- 1 dl tej
- 0,5 dl víz
- 0,1 dl olívaolaj
Szósz:
- 1 dl paradicsompüré
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet kakukkfű
- 1 csipet oregáno
- 1 mk ételízesítő
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk cukor
Feltét:
- 1 paradicsom
- 10 dkg mozzarella sajt
- 5 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a tejben 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom.
A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.
A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.
A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsomszósszal, és ráhalmozom a felszeletelt mozzarella- és paradicsomszeleteket, majd reszelt sajttal megszórom.
Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm.
Tipp:
Ha sütőben sütöm a pizzát, a legmagasabb fokozaton, 5-8 perc alatt sül meg.
A margherita pizza kemencében kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 217 kcal
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 7 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 7 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.