Margherita pizza kemencében

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 1,5 dkg élesztő
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 1 kk cukor
  • 1 dl tej
  • 0,5 dl víz
  • 0,1 dl olívaolaj

Szósz:

  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet oregáno
  • 1 mk ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk cukor

Feltét:

  • 1 paradicsom
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg sajt

Elkészítése:

Az élesztőt a tejben 1 kk cukorral meleg helyen felfuttatom.

A lisztet a sóval, az olajjal, a vízzel és a felfuttatott élesztővel elkeverem, majd jól kidagasztom, és 30 percet hűvös helyen pihentetem.

A paradicsompürét elkeverem a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, 1 mk cukorral, 1 mk ételízesítővel és az áttört fokhagymával.

A tésztát kb. 30-35 cm átmérőre húzom, megkenem az ízesített paradicsomszósszal, és ráhalmozom a felszeletelt mozzarella- és paradicsomszeleteket, majd reszelt sajttal megszórom.

Ha a kemence megfelelő hőfokú (350°C), 3 perc alatt készre sütöm.

Tipp:

Ha sütőben sütöm a pizzát, a legmagasabb fokozaton, 5-8 perc alatt sül meg.