Mákos nudli recept

Hozzávalók:
- 1 kg öreg krumpli
- 2 ek vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 30 dkg zabpehelyliszt és tönkölyliszt
- só
- darált mák
- méz
Elkészítése:
A krumplit héjastól sós vízben megfőztem, majd leszedtem a héját még melegen, alaposan összetörtem a vajjal, kicsit sóztam is.
Mikor kihűlt, akkor tettem bele a tojást, majd a liszteket (krumpli függő, hogy mennyi lisztet vesz fel).
Szeleteket vágtam belőle és kezdődhetett a véget nem akarni látszó sodrás lisztezett felületen.
Sós, vajas, lobogó vízben kis adagokban kifőztem a nudlikat, majd kivajazott tálba szedtem. Darált mákkal megszórtam. Én mézzel szeretem cukor helyett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »