Mákos nudli recept

Hozzávalók:
- 1 kg öreg krumpli
- 2 ek vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 30 dkg zabpehelyliszt és tönkölyliszt
- só
- darált mák
- méz
Elkészítése:
A krumplit héjastól sós vízben megfőztem, majd leszedtem a héját még melegen, alaposan összetörtem a vajjal, kicsit sóztam is.
Mikor kihűlt, akkor tettem bele a tojást, majd a liszteket (krumpli függő, hogy mennyi lisztet vesz fel).
Szeleteket vágtam belőle és kezdődhetett a véget nem akarni látszó sodrás lisztezett felületen.
Sós, vajas, lobogó vízben kis adagokban kifőztem a nudlikat, majd kivajazott tálba szedtem. Darált mákkal megszórtam. Én mézzel szeretem cukor helyett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »