Mákos nudli recept

Hozzávalók:
- 1 kg öreg krumpli
- 2 ek vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 30 dkg zabpehelyliszt és tönkölyliszt
- só
- darált mák
- méz
Elkészítése:
A krumplit héjastól sós vízben megfőztem, majd leszedtem a héját még melegen, alaposan összetörtem a vajjal, kicsit sóztam is.
Mikor kihűlt, akkor tettem bele a tojást, majd a liszteket (krumpli függő, hogy mennyi lisztet vesz fel).
Szeleteket vágtam belőle és kezdődhetett a véget nem akarni látszó sodrás lisztezett felületen.
Sós, vajas, lobogó vízben kis adagokban kifőztem a nudlikat, majd kivajazott tálba szedtem. Darált mákkal megszórtam. Én mézzel szeretem cukor helyett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »