Pizzalepény mascarponés gombakrémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tasak instant élesztő
- csipet só
- 6 dkg puha vaj
- 1 dl habtejszín
- csipet cukor
- 1 dl langyos tej
- 20 dkg friss gomba
- 3 salotta hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- csipet bors
- csipet friss kakukkfű
- 20 dkg mascarpone
- 20 dkg pizza mozarella
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a vajat, sót, habtejszínt és elkezdjük összedolgozni. Ezt végezhetjük kézzel vagy géppel is. Annyi langyos tejet adunk hozzá a dagasztás során, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd 2 ek olajon megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a hagymához adjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Hidegen hozzákeverjük a mascarponét.
Egy pizzasütőt olajjal kikenünk, majd egyenletesen kibéleljük a tésztával. Fokhagymás olajjal megkenjük, majd villával megszurkáljuk és eloszlatjuk rajta a gombás krémet. Rászórjuk a durvára reszelt sajtot.
200 fokos sütőbe toljuk és hőlégkeveréssel kb 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt. Cikkekre vágva kínáljuk, akár a pizzát.
Azonnal fogyasztva a legjobb, de ha kihűl és mikróba melegíted akkor ugyanolyan finom.
Tipp:
Saját receptem,ami a család kedvence lett.