Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pizzalepény mascarponés gombakrémmel recept

Pizzalepény mascarponés gombakrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 1 tasak instant élesztő
    • csipet só
    • 6 dkg puha vaj
    • 1 dl habtejszín
    • csipet cukor
    • 1 dl langyos tej
    • 20 dkg friss gomba
    • 3 salotta hagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • csipet bors
    • csipet friss kakukkfű
    • 20 dkg mascarpone
    • 20 dkg pizza mozarella

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a vajat, sót, habtejszínt és elkezdjük összedolgozni. Ezt végezhetjük kézzel vagy géppel is. Annyi langyos tejet adunk hozzá a dagasztás során, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon. Letakarva 1 órán át kelesztjük.

    A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd 2 ek olajon megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a hagymához adjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Hidegen hozzákeverjük a mascarponét.

    Egy pizzasütőt olajjal kikenünk, majd egyenletesen kibéleljük a tésztával. Fokhagymás olajjal megkenjük, majd villával megszurkáljuk és eloszlatjuk rajta a gombás krémet. Rászórjuk a durvára reszelt sajtot.

    200 fokos sütőbe toljuk és hőlégkeveréssel kb 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt. Cikkekre vágva kínáljuk, akár a pizzát.

    Azonnal fogyasztva a legjobb, de ha kihűl és mikróba melegíted akkor ugyanolyan finom.

    Tipp:

    Saját receptem,ami a család kedvence lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá