Pizzalepény mascarponés gombakrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • csipet só
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 dl habtejszín
  • csipet cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 20 dkg friss gomba
  • 3 salotta hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipet bors
  • csipet friss kakukkfű
  • 20 dkg mascarpone
  • 20 dkg pizza mozarella

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk az élesztőt, a vajat, sót, habtejszínt és elkezdjük összedolgozni. Ezt végezhetjük kézzel vagy géppel is. Annyi langyos tejet adunk hozzá a dagasztás során, hogy lágy tésztát kapjunk, de ne ragadjon. Letakarva 1 órán át kelesztjük.

A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd 2 ek olajon megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a hagymához adjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és 5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Hidegen hozzákeverjük a mascarponét.

Egy pizzasütőt olajjal kikenünk, majd egyenletesen kibéleljük a tésztával. Fokhagymás olajjal megkenjük, majd villával megszurkáljuk és eloszlatjuk rajta a gombás krémet. Rászórjuk a durvára reszelt sajtot.

200 fokos sütőbe toljuk és hőlégkeveréssel kb 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt. Cikkekre vágva kínáljuk, akár a pizzát.

Azonnal fogyasztva a legjobb, de ha kihűl és mikróba melegíted akkor ugyanolyan finom.

Tipp:

Saját receptem,ami a család kedvence lett.