Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lenmaglisztes pizza, házi paradicsomos szósszal Chorizoval recept

Lenmaglisztes pizza, házi paradicsomos szósszal Chorizoval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    3 db kerek pizzához

    A tésztához:

    • 350 g búza finomliszt
    • 150 g lenmagliszt
    • 2,5 – 3 dl víz
    • nagy csipetnyi só
    • 25 g friss élesztő
    • csipetnyi cukor
    • 1 tk oregánó

    A szószhoz:

    • 500 g hámozott, egész konzerv(vagy házi)paradicsom
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • olíva olaj
    • só, bors
    • oregano
    • kakukkfű
    • bazsalikom

    Feltétnek:

    • 200 g szeletelt Chorizo kolbász
    • Mozarella sajt

    Sztori:

    A pizza örök nagy kedvenc, mellé nyúlásnak nem volt helye, így a gyerekek egyik kedvencébe csempésztem ebből az értékes növényi magőrleményből.

    A tészta elkészítése:

    Kétféle lisztet sóval elkeverjük, közepébe mélyedést vájunk, amibe bele morzsoljuk a friss élesztőt, pici cukrot szórunk rá és ráöntünk kb 2 dl langyos vizet.  A tésztát alaposan össze dolgozzuk, olíva olajjal dúsítjuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható, de semmiképp sem ragacsos tésztát kapjuk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük(40 fokos sütőben 20 perc)

    A szósz elkészítése:

    Elkészítjük a “házi” mártásunkat. Paradicsomokat turmixoljuk. Serpenyőben olíva olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk, hozzá öntjük a paradicsomot és ízlésünknek megfelelő mennyiségű fűszerekkel ízesítjük.

    Egészen addig főzzük, amíg sűrű-tartalmas mártást nem kapunk. Lehetőség szerint, friss fűszernövényeket alkalmazzunk, ami nagyban növeli a mártás élvezeti értékét :D

    Amennyiben túl “rusztikusnak” ítélnénk paradicsomos szószunkat,  újbóli botmixer használatával még selymesebb állagot érhetünk el.

    Sütés:

    Sütőt előmelegítjük 220 fokra, grill fokozatra, sütőlemezeket és előkészítjük. A tésztát 3 részre vágjuk és egyenként kör alakot nyújtunk belőlük. Mártással kenjük és tetszőleges feltéttel tovább ízesíthetjük.

    Forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá