Hozzávalók:
3 db kerek pizzához
A tésztához:
A szószhoz:
Feltétnek:
Sztori:
A pizza örök nagy kedvenc, mellé nyúlásnak nem volt helye, így a gyerekek egyik kedvencébe csempésztem ebből az értékes növényi magőrleményből.
Kétféle lisztet sóval elkeverjük, közepébe mélyedést vájunk, amibe bele morzsoljuk a friss élesztőt, pici cukrot szórunk rá és ráöntünk kb 2 dl langyos vizet. A tésztát alaposan össze dolgozzuk, olíva olajjal dúsítjuk és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható, de semmiképp sem ragacsos tésztát kapjuk. Letakarva, meleg helyen kelesztjük(40 fokos sütőben 20 perc)
Elkészítjük a “házi” mártásunkat. Paradicsomokat turmixoljuk. Serpenyőben olíva olajon apróra vágott hagymát dinsztelünk, hozzá öntjük a paradicsomot és ízlésünknek megfelelő mennyiségű fűszerekkel ízesítjük.
Egészen addig főzzük, amíg sűrű-tartalmas mártást nem kapunk. Lehetőség szerint, friss fűszernövényeket alkalmazzunk, ami nagyban növeli a mártás élvezeti értékét :D
Amennyiben túl “rusztikusnak” ítélnénk paradicsomos szószunkat, újbóli botmixer használatával még selymesebb állagot érhetünk el.
Sütőt előmelegítjük 220 fokra, grill fokozatra, sütőlemezeket és előkészítjük. A tésztát 3 részre vágjuk és egyenként kör alakot nyújtunk belőlük. Mártással kenjük és tetszőleges feltéttel tovább ízesíthetjük.
Forró sütőbe tolva 10-12 perc alatt ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!