Lekváros derelye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg finomliszt
- 1 tk zsír
- 1 evőkanál búzadara
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek cukor
- 1 ek étolaj
A töltelékhez:
- házi szilva és baracklekvár
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük. Ha puha, leszűrjük, hagyjuk langyosra hűlni, majd megpucoljuk, áttörjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót, a búzadarát és a cukrot, majd rugalmas, puha tésztává gyúrjuk. A krumplitól függően lehet, hogy több liszt kell hozzá, de óvatosan adjunk hozzá, ne legyen kemény a tészta.
Lisztezett munkafelületen vékonyra, 2-3 mm-re nyújtjuk, egy közepes pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle. Mindegyikre egy kiskanál lekvárt teszünk. A derelye formázóba tesszük egyenként.
A megformázott tésztákat rálcára helyezzük, majd enyhén sós vízben kifőzzük.
Egy szélesebb lábasban főzzük ki, de csak 5-6 darabot tegyünk bele először.
A zsemlemorzsát a cukorral és étolajjal kissé megpirítjuk. Amikor a tészta feljön a víz tetejére kb 3-4 percig főzzük. A tésztát a zsemlemorzsába forgatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »