Töltött lángos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 kávéskanál só
- csipet kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 1 evőkanál étolaj
- 20 dkg szalámi
- 20 dkg sajt
- 1 kis üveg konzerv gomba
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel kinyújtjuk.
Ezután a tészta egyik felére rátesszük a szalámit, a reszelt sajtot és a gombát, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.
Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.