Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött lángos recept

Töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 kávéskanál só
    • csipet kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 evőkanál étolaj
    • 20 dkg szalámi
    • 20 dkg sajt
    • 1 kis üveg konzerv gomba
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

    Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel kinyújtjuk.

    Ezután a tészta egyik felére rátesszük a szalámit, a reszelt sajtot és a gombát, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.

    Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá