Töltött lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál só
  • csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • 20 dkg szalámi
  • 20 dkg sajt
  • 1 kis üveg konzerv gomba
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, kristálycukrot, étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel kinyújtjuk.

Ezután a tészta egyik felére rátesszük a szalámit, a reszelt sajtot és a gombát, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk.

Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.