Sütőporos lángos 15 perc alatt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 tk só
- 1,5 tk pizza fűszerkeverék (elhagyható)
- 3 ek olívaolaj
- 2 ek kefir
- 1,5-2 dl víz
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet és összeállítjuk a tésztánkat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a tészta, de ne ragadjon.
Kis darabokat vágunk belőle (mi 8 részre osztottuk), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ne nyújtsuk nagyon vékonyra, mert akkor sütés után megkeményedik. Kb 2-3 mm vastag legen a kinyújtott tészta.
6-7 dl olajat felforrósítunk, majd alatta a lángot visszább vesszük. Beleteszünk egy lángost és 3-4 alkalommal megforgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk a lángosokról az olajat.
Jó étvágyat hozzá!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta.
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszer. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »
Szemezgetés a gofrik világából-10 ínycsiklandó variáció
Ki mondta, hogy a gofri csak édesség lehet? Ebben a válogatásban olyan rece
Tovább olvasom »
A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »