Hozzávalók
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet és összeállítjuk a tésztánkat. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy jól kezelhető legyen a tészta, de ne ragadjon.
Kis darabokat vágunk belőle (mi 8 részre osztottuk), amit nyújtófával könnyen koronggá tudunk nyújtani (kicsit könnyebb, mint kézzel, de rátok van bízva) lisztezett felületen. Ne nyújtsuk nagyon vékonyra, mert akkor sütés után megkeményedik. Kb 2-3 mm vastag legen a kinyújtott tészta.
6-7 dl olajat felforrósítunk, majd alatta a lángot visszább vesszük. Beleteszünk egy lángost és 3-4 alkalommal megforgatva szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatjuk a lángosokról az olajat.
Jó étvágyat hozzá!