Sajttal töltött lángos kelesztés nélkül recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
1,5 dl-es a bögre
- 1 bögre natúr joghurt
- só (ízlés szerint)
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1/2 kávéskanál sütőpor
- 1 bögre búza finomliszt
- 2 bögre reszelt sajt
- olaj a sütéshez
Tetejére:
- fokhagyma
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
A sót, cukrot és sütőport elkeverjük.
A joghurtot egy bögre reszelt sajttal és a liszttel elkeverjük. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit 5 egyenlő részre osztunk.
Mindegyik kis tésztaadagot vékonyra, korong alakúra nyújtjuk.
A maradék egy bögre reszelt sajtot 5 részre osztjuk, majd mindegyik korong közepére rátesszük a sajtot.
A tésztát az oldalaitól kezdődően felhajtjuk, jól „becsomagoljuk” a sajtot, majd kezünkkel lángos alakúra formázzuk a sajttal töltött tésztát.
Forró olajban kisütjük.
Ki mivel szereti, azzal fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









