Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás-sonkás lángos recept

Burgonyás-sonkás lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg burgonya
    • 30 dkg finomliszt
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 2 kk só
    • 1,5 dl tej
    • 1 tasak instant élesztő
    • 20 dkg sonka

    Sütéshez:

    • 5 dl napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.

    Ha megfőtt, leöntjük a főzővizet róla, összetörjük, és hagyjuk hűlni. Beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) margarint, a sót, a tejet, a porélesztőt és a lisztet. Összegyúrjuk, majd mehet bele az apróra vágott sonka is. Alaposan gyúrjuk, dagasszuk ki a tésztát.

    Konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk duplájára kelni (min. 30 perc).

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítva kissé nyújtsuk ki, és egy nagyobb méretű szaggatóval szaggassunk köröket.

    Forrósítsunk olajat.

    Olajos kézzel a korongokat húzogassuk ki lángos méretűre, majd a forró olajba téve süssük meg mindkét oldalát szép világosra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá