Burgonyás-sonkás lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 kk só
  • 1,5 dl tej
  • 1 tasak instant élesztő
  • 20 dkg sonka

Sütéshez:

  • 5 dl napraforgó olaj

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük.

Ha megfőtt, leöntjük a főzővizet róla, összetörjük, és hagyjuk hűlni. Beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) margarint, a sót, a tejet, a porélesztőt és a lisztet. Összegyúrjuk, majd mehet bele az apróra vágott sonka is. Alaposan gyúrjuk, dagasszuk ki a tésztát.

Konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk duplájára kelni (min. 30 perc).

A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítva kissé nyújtsuk ki, és egy nagyobb méretű szaggatóval szaggassunk köröket.

Forrósítsunk olajat.

Olajos kézzel a korongokat húzogassuk ki lángos méretűre, majd a forró olajba téve süssük meg mindkét oldalát szép világosra.