Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legegyszerűbb piaci lángos recept

A legegyszerűbb piaci lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt vagy kenyérliszt
    • 2 tk só
    • 4-4,2 dl víz
    • 3 dkg élesztő
    • kb 1 l olaj vagy másmilyen zsiradék a sütéshez

    Elkészítése:

    A sót, cukrot, élesztőt és a víz nagy részét egy edénybe mérjük és elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, kissé ragacsos tésztát kapjunk.

    Kiolajozott edénybe tesszük a tésztát és latakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát olajozott nyújtólapra tesszük, kissé átgyúrjuk és annyi részre osztjuk, amennyi lángost szeretnénk sütni.

    A tésztákat egyenként kigömbölyítjük és olajozott felületen kelesztjük letakarva kb 10-15 percig.

    Közben elkezdjük felforrósítani a zsiradékot. Amikor már elég forró és tényleg forró, akkor olajos kézzel kihúzzuk az egyik tésztát és a közepét kissé kiszakítjuk. Így nem fog felpúposodni sütés közben. Amikor már szép piros az egyik oldala, akkor megfordítjuk és pirosra sütjük a másik felét is. A kész lángost szedjük papírtörlőre és itassuk le róla a felesleges olajat.

    Mielőtt sütnénk a következő lángos, várjunk kicsit, hogy újra felmelegedjen a zsiradék.

    Ízlés szerint tálalhatjuk sóval, fokhagymával, tejföllel és sajttal

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá