Hozzávalók:
Elkészítése:
A sót, cukrot, élesztőt és a víz nagy részét egy edénybe mérjük és elkezdjük összeállítani a tésztát. Annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy, kissé ragacsos tésztát kapjunk.
Kiolajozott edénybe tesszük a tésztát és latakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát olajozott nyújtólapra tesszük, kissé átgyúrjuk és annyi részre osztjuk, amennyi lángost szeretnénk sütni.
A tésztákat egyenként kigömbölyítjük és olajozott felületen kelesztjük letakarva kb 10-15 percig.
Közben elkezdjük felforrósítani a zsiradékot. Amikor már elég forró és tényleg forró, akkor olajos kézzel kihúzzuk az egyik tésztát és a közepét kissé kiszakítjuk. Így nem fog felpúposodni sütés közben. Amikor már szép piros az egyik oldala, akkor megfordítjuk és pirosra sütjük a másik felét is. A kész lángost szedjük papírtörlőre és itassuk le róla a felesleges olajat.
Mielőtt sütnénk a következő lángos, várjunk kicsit, hogy újra felmelegedjen a zsiradék.
Ízlés szerint tálalhatjuk sóval, fokhagymával, tejföllel és sajttal