Lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3-3,5 dl langyos víz
- csipet cukor
A sütéshez:
- kb 5 dl étolaj
Elkészítése:
A szétmorzsolt élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk. Tálba tesszük,, letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.
nyhén lisztezett deszkára borítjuk 6 cipót formázunk a tésztából, melyeket 10 percig pihentetünk.
Az étolajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben.
Olajos kézzel kihúzgáljuk a tésztákat és egyenként a forró olajba tesszük. A fedőt rátesszük, majd levesszük és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
A többi lángosnál is így járunk el.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is, ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »