Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lángos recept

Lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 tk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 3-3,5 dl langyos víz
    • csipet cukor

    A sütéshez:

    • kb 5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A szétmorzsolt élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk.

    A lisztet a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk. Tálba tesszük,, letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.

    nyhén lisztezett deszkára borítjuk 6 cipót formázunk a tésztából, melyeket 10 percig pihentetünk.

    Az étolajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben.

    Olajos kézzel kihúzgáljuk a tésztákat és egyenként a forró olajba tesszük. A fedőt rátesszük, majd levesszük és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük készre.

    Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
    A többi lángosnál is így járunk el.

    Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is, ki mit szeret.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá