Lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3-3,5 dl langyos víz
- csipet cukor
A sütéshez:
- kb 5 dl étolaj
Elkészítése:
A szétmorzsolt élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk. Tálba tesszük,, letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.
nyhén lisztezett deszkára borítjuk 6 cipót formázunk a tésztából, melyeket 10 percig pihentetünk.
Az étolajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben.
Olajos kézzel kihúzgáljuk a tésztákat és egyenként a forró olajba tesszük. A fedőt rátesszük, majd levesszük és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
A többi lángosnál is így járunk el.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is, ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









