Lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3-3,5 dl langyos víz
- csipet cukor
A sütéshez:
- kb 5 dl étolaj
Elkészítése:
A szétmorzsolt élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk. Tálba tesszük,, letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.
nyhén lisztezett deszkára borítjuk 6 cipót formázunk a tésztából, melyeket 10 percig pihentetünk.
Az étolajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben.
Olajos kézzel kihúzgáljuk a tésztákat és egyenként a forró olajba tesszük. A fedőt rátesszük, majd levesszük és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
A többi lángosnál is így járunk el.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is, ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!