Lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3-3,5 dl langyos víz
- csipet cukor
A sütéshez:
- kb 5 dl étolaj
Elkészítése:
A szétmorzsolt élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk. Tálba tesszük,, letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.
nyhén lisztezett deszkára borítjuk 6 cipót formázunk a tésztából, melyeket 10 percig pihentetünk.
Az étolajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben.
Olajos kézzel kihúzgáljuk a tésztákat és egyenként a forró olajba tesszük. A fedőt rátesszük, majd levesszük és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
A többi lángosnál is így járunk el.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is, ki mit szeret.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »