Lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 tk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3-3,5 dl langyos víz
  • csipet cukor

A sütéshez:

  • kb 5 dl étolaj

Elkészítése:

A szétmorzsolt élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk.

A lisztet a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk és a többi langyos vízzel puha tésztát dagasztunk. Tálba tesszük,, letakarjuk, majd duplájára kelesztjük.

nyhén lisztezett deszkára borítjuk 6 cipót formázunk a tésztából, melyeket 10 percig pihentetünk.

Az étolajat felforrósítjuk egy nagyobb serpenyőben.

Olajos kézzel kihúzgáljuk a tésztákat és egyenként a forró olajba tesszük. A fedőt rátesszük, majd levesszük és a másik oldalát már fedő nélkül sütjük készre.

Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
A többi lángosnál is így járunk el.

Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is, ki mit szeret.

Jó étvágyat kívánok hozzá!